Het ontstaan en oprichting van de Mariniers Ziekenboeg en de Mariniers Ziekenboeg Lief & Leed.

 

Door een lid van het Korps Mariniers Forum is het QPO Semper Fidelis opgericht in het jaar 2011
Rinus Isken (Beheerder KMF) heeft toen de Mariniers Ziekenboeg en later de Marinier Ziekenboeg Lief & Leed opgericht, op het Korps Mariniers Forum en op Facebook.

 

WAT WAS DE AANLEIDING VOOR DE OPRICHTING
Veel oud mariniers gebruiken het woord verbondenheid, daar kan men soms wel een ?? bijzetten.
Ik kreeg in 2011 mijn eerste hersen infarct was zeer heftig want ik heb vier weken in het ziekenhuis gelegen, daarna drie maanden revalidatie intern in het MRC  te Doorn daarna drie maanden dag behandeling in het MRC, daarna nogmaals een hersen infarct gehad en een Tia in het totaal heb ik vier keer afgelopen jaren in het ziekenhuis gelegen met deze problemen.

 

Daar bij kreeg ik in het MRC te horen dat mijn vrouw (Marjan) de verschrikkelijke ziekte K had en op het moment dat ik MRC ging verlaten lag Marjan in het ziekenhuis, was een zeer heftige tijd.
De gehele periode dat ik in het ziekenhuis lag en in het MRC vertoefden zijn er vier oud mariniers op bezoek geweest, men heeft het altijd over verbondenheid , zelf woon ik in Doorn waar toch een behoorlijk aantal oud mariniers wonen zelf in mijn directe omgeving nooit iemand gezien of heeft men wat van zich laten horen.

 

Het COM Utrecht nooit iets van gehoord in al die tijd, na een paar jaar toen Hermy Heymann voorzitter was van het COM Utrecht deze heeft met mij contact opgenomen en is toen op bezoek geweest wat ik zeker heb gewaardeerd.
Dit was dan ook de aanleiding om de Mariniers Ziekenboeg en wat later de Mariniers Ziekenboeg Lief & Leed op te richten.

 

WAAR GING HET FOUT
Mariniers Ziekenboeg - Voorzitter  Dick Dooms
…. heeft in 2015 zonder overleg met Korps Mariniers Forum die de oprichter was van het Qua Patet Orbis Semper Fidelis Fonds er een stichting van gemaakt, ….  hij heeft gewoon stilletjes  de zaak over genomen …  was een man van de IK vorm, op dat moment was ik nog steeds de hoofdbeheerder van de Mariniers Ziekenboeg maar door het overlijden van onze zoon ben ik een tijdje van facebook afgegaan en daar heeft …. men misbruik van gemaakt, er kwamen steeds meer problemen , heb mij toen terug getrokken uit de MZB. Om dat ik de oprichter was van de MZB op facebook en het KMF heb ik de Mariniers Ziekenboeg Lief & Leed opgericht.
Ik wil geen discussie uitlokken maar gewoon uitleggen hoe de MZB en de MZB-LL zijn ontstaan.


Wist je dat alle voorzitters van de Mariniers Ziekenboeg zijn begonnen op het Korps Mariniers Forum en pas daarna lid zij geworden van facebook, MZB is dus niet de MZB-LL.

 

Men gebruikte op het KMF een nickname  zal dan ook de echte naam vernoemen en nickname van de drie voorzitters in chronische volgorde.

 

 

 

1.  Dick Dooms              nickname     Garand M1

   

2. Twan wolfs                  nickname      Twan & Groene Cobra (r.i.p.)

 

3  Wil Pleijster           nickname      Plesser

 

Deze pagina zal nog verder worden uit gewerkt.